COVID-19 Update
View All Case Studies

Inverurie Kitchen Case Study

The Brief
To create a contemporary family kitchen in elegant neutral tones, delivering a flexible sociable space for cooking, dining, relaxing and entertaining.

Influenced by their previous rented property’s kitchen, a breakfast bar was a priority for the couple, who wanted to include informal dining space in the design for relaxed family breakfasts and coffee with friends. The couple were eager to include a large island following their previous experience – “we found that family and friends would stand around it and chat with us while we were preparing meals, which meant that whoever was in the kitchen never felt left out. When it came to designing our kitchen, we knew we had to have one”

Inverurie
Inverurie Inverurie
Inverurie

The Solution

The use of dark and light neutral tones creates a real sense of calm and sophistication in this spacious open-plan kitchen.

The L-shaped room offers areas for dining and relaxing, with the large kitchen island at its heart. For Fiona and our client, creating beautiful features and details was a crucial part of the design and this is evident in the addition of curved walls, the bespoke conical Corian breakfast bar leg and the way the moulded ceiling canopy reflects the shape of the island below it.

Inverurie
Inverurie Inverurie

The Customer

“We are delighted with every aspect of our kitchen. It is perfect for our busy family life and a wonderful place to socialise with friends.”

Ready to Start?

Want to see what Laings can do for you?
Book an appointment today and visit our
Showroom to talk to our team.

About Us

Find Out More

Book an Appointment

Find Out More